kokakaffe.se

Irish Coffee - Recept

Irish Coffee är en söt och kraftfull dryck som passar bra som avslutning på en middag eller som en varm och välkomnande drink på en kall dag.

Vad är Irish Coffee?

Irish Coffee är en populär kaffedrink som vanligtvis görs med varmt kaffe, socker, whiskey och grädde. Drinken härstammar från Irland och serveras oftast som en efterrätt eller nattcap efter en måltid.

Hur gör man Irish Coffee?

För att göra Irish Coffee börjar man med att brygga en kopp kaffe, tillsätta socker och röra om tills det löser upp sig. Sedan tillsätts en skvätt whisky och allt toppas med vispad grädde. Vi har inspirerats av det här receptet på Irish Coffe från kaffeinformation.se.

Irish Coffee - Recept

Ingredienser:

 • 1,5 dl starkt bryggt kaffe
 • 2 tsk råsocker
 • 4 cl irländsk whiskey
 • Vispad grädde

Instruktioner:

 1. Förbered två glas som du värmer genom att fylla dem med varmt vatten.
 2. Häll ut vattnet och lägg i en tesked råsocker i varje glas.
 3. Häll sedan i 1,5 dl starkt bryggkaffe i varje glas och rör om tills sockret lösts upp.
 4. Tillsätt 2 cl irländsk whiskey i varje glas och rör om försiktigt.
 5. Vispa grädden tills den blir lätt och luftig.
 6. Lägg försiktigt en klick grädde på toppen av kaffet.
 7. Servera genast och njut av din Irish Coffee medan den är varm!

Vanliga frågor

Vad är skillnaden mellan en Irish Coffee och en kaffe med whiskey?

Skillnaden mellan irländskt kaffe och kaffe med whiskey ligger främst i tillagningen och ingredienserna.

 • Irish Coffee består av varmt kaffe, irländsk whiskey, socker och vispad grädde på toppen.
 • Kaffe med whiskey är en enklare variant där man helt enkelt häller en liten mängd whiskey i en kopp kaffe. Det är en populär drink på caféer och kaféer, och kan serveras med eller utan mjölk och socker beroende på preferens. Detta ger en starkare kaffedryck med en distinkt smak av whiskey.

Vilken whiskey till Irish Coffee?

Till Irish Coffee används vanligtvis irländsk whiskey, som anses ge en mjuk och len smak. Man kan välja mellan olika märken och sorter, men populära val inkluderar Jameson, Bushmills och Tullamore Dew. Det är viktigt att använda en whiskey av god kvalitet för att få den bästa smaken.

Hur dricker man Irish Coffee?

Irish Coffee dricks vanligtvis genom att man sippar på kaffet genom den vispade grädden på toppen. För att få den bästa smaken bör man undvika att röra om i drinken och i stället låta grädden smälta ner i kaffet med tiden. Det är en perfekt efterrätt eller nattcap på en kall dag.

Vad passar till en Irish Coffee?

Irish Coffee är en söt och kraftfull dryck som passar bra som dessert efter en middag. Ett klassiskt tillbehör till Irish Coffee är en liten bit mörk choklad eller en kaka att doppa i drycken.